Wat is Gamestorming

Succesvolle en creatieve mensen gebruiken vaak verassend eenvoudige strategieën en methoden om tot innovatie te komen. Veel van deze methoden hebben hun oorsprong in Silicon Valley, waar innovatieve bedrijven een informatierevolutie ontketenden. De meest effectieve methoden zijn gebundeld in het boek Gamestorming van Dave Gray.

Wat is Gamestorming?

Voor wie is Gamestorming?

Creativiteit en innovatie is dus niet voorbehouden aan “the lucky few”, iedereen kan leren Gamestormen. Creativiteit en innovatie laten zich namelijk niet beperken binnen functies of titels. De spellen die tijdens de Gamestorming workshops gebruikt worden hebben verschillende doelen en kunnen in verschillende situaties worden gebruikt. Zo kan Gamestorming ingezet worden bij:
Waarom Gamestorming?

Werkwijze

Een Gamestorming workshop is altijd een programma op maat. Dit geldt zowel voor de inhoud als de tijdsduur. Zo is het mogelijk een Gamestorming workshop te boeken voor een uur, een dagdeel en een dag. Vooraf vindt er een inventarisatie plaats om het probleem in kaart te brengen en het doel van de dag te bepalen. Op basis daarvan maak ik een programma met spellen die aansluiten bij de behoefte. Een Gamestorming workshop is daarmee een hele geschikte invulling van bijvoorbeeld een teamdag.

Ik hoop dat u nieuwsgierig bent geworden en meer wilt weten over Gamestorming en wat ik als trainer voor uw team kan betekenen.

Ik wil ook gamestormen!

Meer weten?